Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Nieuwe CAO PO duurt langer dan verwacht

4 april 2022 – Het dichten van de loonkloof met het voortgezet onderwijs duurt langer dan verwacht. De door de sociale partners zelf opgelegde deadline van 1 april voor een nieuwe cao voor het primair onderwijs is daardoor niet gehaald. Voor een goede cao is bovendien een breder pakket nodig om alle uitdagingen aan te pakken, meldt de AOb.

In een gezamenlijke verklaring laten de sociale partners weten dat werkgevers, werknemers en het ministerie van OCW constructief met elkaar in gesprek zijn om te komen tot een cao waarin de loonkloof is
gedicht. Tegelijkertijd is er meer nodig dan het oplossen van de loonkloof. Daarbij wijzen de partijen op onderwerpen als corona, het leraren- en schoolleiderstekort en de enorme druk op de arbeidsmarkt. Ook daarover moeten afspraken worden gemaakt. Dit kost bij elkaar meer tijd dan verwacht.

Het dichten van de loonkloof is volgens de AOb een onderwerp met veel technische haken en ogen. Het gaat om een operatie voor meer dan 150 duizend mensen in verschillende salarisschalen zitten die er niet allemaal evenveel op vooruit zullen gaan. “Het is best een klus om te zorgen dat iedereen straks hetzelfde beloond wordt als de collega’s in het voortgezet onderwijs”, aldus AOb-bestuurder Thijs Roovers.

Alle partijen willen zo snel mogelijk tot een overeenkomst komen.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris