Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Onderhandelingen CAO PO en VO gaan door

18 juli 2023 – Er zijn nog altijd geen cao’s voor het basis- en voortgezet onderwijs. De val van het kabinet maakt het proces niet gemakkelijker. Toch gaan de onderhandelingen door in de zomer. Dat er in andere onderwijssectoren wel cao’s zijn afgesloten, laat volgens AOb-bestuurder Thijs Roovers zien dat er mogelijkheden zijn.

Ondanks aandringen van de bonden en werkgevers, blijft het loonbod van het kabinet vooralsnog steken op 5 procent. Dat vinden beide partijen veel te weinig gezien de inflatie. Daarom kondigden zij eerder al een landelijke staking aan op 5 oktober. De situatie is er met de val van het kabinet niet makkelijker op geworden. Desondanks willen de onderhandelaars gedurende de zomer verder praten en bekijken wat er mogelijk is.

Omdat het in het mbo, hbo en bij de universiteiten wel is gelukt om tot een goed akkoord te komen, is het volgens de AOb de moeite waard om de mogelijkheden voor het primair en voortgezet onderwijs te onderzoeken. Ondertussen houden de bonden ook vast aan het plan om te gaan staken zolang er geen akkoord ligt waar de achterban zich in kan vinden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50502 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris