Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Onderhandelingen CAO PO van start

4 juni 2024 – Met het uitwisselen van de inzet voor een nieuwe cao voor het primair onderwijs, zijn vandaag de onderhandelingen van start gegaan. Het behoud van koopkracht en het recht op onbereikbaarheid zijn voor de bonden belangrijke thema’s.

6 procent erbij
Als belangrijkste onderwerp noemen de bonden de salarissen. Hoewel in de laatste cao’s al mooie stappen gezet zijn, accepteren de bonden geen terugval. Ze gaan daarom voor een plus van 6 procent.

De bonden benoemen naast de lonen minder inhoudelijke thema’s, omdat er nog veel zaken liggen uit de vorige onderhandelingen waar nog aan gewerkt wordt.

Recht op onbereikbaarheid
Onderwerpen die nog wel expliciet genoemd worden zijn onder andere het recht op onbereikbaarheid om meer duidelijk te maken wat men van onderwijspersoneel kan verwachten en dat zij buiten schooltijd niet bereikbaar hoeven te zijn. Daarnaast benoemen de bonden overbelasting van mr-leden en mogelijkheden voor oop’ers om zich te professionaliseren, als punten van aandacht.

AVS heeft eigen inzetbrief
Ook de AVS, die de schoolleiders vertegenwoordigt, is betrokken geweest bij het tot stand komen van een gezamenlijke inzet namens de bonden. Op veel punten kan de AVS de andere bonden vinden, maar de vertegenwoordiger van de schoolleiders heeft toch voor een eigen inzet gekozen om meer aandacht te kunnen vragen voor de positie en standpunten van schoolleiders.

Eénjarige cao
De huidige cao loopt nog tot 1 oktober. Doel voor de inzet is een cao met een looptijd van 1 oktober 2024 tot en met 30 september 2025.

Bekijk hieronder de volledige inzetten van de bonden en PO-Raad.

Inzetbrief AOb, CNV, FvOv en FNV
Inzetbrief AVS
Inzetbrief PO-Raad

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41773 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris