Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Onderwijsconvenant: ook geld naar OOP

6 november 2019 – Ook onderwijsondersteunend personeel (OOP) profiteert van de 460 miljoen die het kabinet beschikbaar heeft gesteld aan het onderwijs. Dat meldt vakbond CNV naar aanleiding van vragen.

Blijf nu op de hoogte

48675 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

In het convenant is 150 miljoen uitgetrokken voor arbeidsvoorwaarden in het primair onderwijs en werkdrukverlichting in het voortgezet onderwijs. CNV laat weten dat voor het PO in de cao wordt geregeld dat dit geld bij de medewerkers terecht komt. In het VO worden de teams van onderwijsondersteuners, leraren en directie betrokken bij de verdeling van het geld.

In de lopende onderhandelingen voor een nieuwe cao PO zijn eerder al de OOP-functies opnieuw beschreven en gewaardeerd. Zodra de nieuwe cao er ligt, hebben OOP’ers dus recht op het salaris dat bij de nieuwe functiebeschrijving hoort. Voor de meesten betekent dit een hoger salaris.

Ondertussen blijven de bonden zich er hard voor maken het kabinet er toe te bewegen de eenmalige investering uit het convenant structureel te maken, zodat structureel in het onderwijs wordt geïnvesteerd.

Door: Redactie Ambtenarensalaris