Werkdrukakkoord primair onderwijs massaal uitgevoerd

17 mei 2018 – Vrijwel alle basisscholen hebben invulling gegeven aan het werkdrukakkoord. Het geld wordt vooral besteed aan onderwijsassistenten en extra leraren. Dat blijkt uit een peiling onder schoolleiders door de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS).

Blijf nu op de hoogte

40712 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

In het werkdrukakkoord dat minister Slob in februari afsloot met de bonden, is bepaald dat scholen vanaf komend schooljaar 237 miljoen euro extra krijgen om de werkdruk aan te pakken. Dit bedrag loopt op tot 430 miljoen in het schooljaar 2021/2022. Voor een gemiddelde school betekent dit een bedrag van 35 duizend euro voor volgend schooljaar, tot 65 duizend over vier jaar. Het geld komt direct ter beschikking van het team en zij bepalen zelf hoe het geld besteed wordt.

Naast onderwijsassistenten en extra leraren, wordt het geld ook gebruikt voor extra uren leerlingenzorg, conciƫrges en administratief medewerkers. Ook zijn er scholen die kiezen voor het aanstellen van een eventmanager, inzet bij pauzes, ict en ambulante uren voor de leraren.

Ondanks de afspraak in het akkoord, geeft tien procent van de schoolleiders aan geen volledige vrijheid te hebben gekregen bij het bepalen van de inzet van het geld. De AVS vindt dat zorgelijk. AVS-voorzitter Petra van Haren roept schoolleiders daarom op eventuele beperkingen hierin te melden via meldpunt@werkdrukpo.nl.

Door: Redactie Ambtenarensalaris