Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Werkdrukmiddelen VO ook beschikbaar voor MBO

26 januari 2023 – Medewerkers in het mbo die ook werken voor leerlingen in het voortgezet onderwijs profiteren nu ook van de werkdrukmiddelen die beschikbaar zijn gesteld voor het voortgezet onderwijs. Zo ontvangen ze onder andere per schooljaar 40 uur individueel keuzebudget. Dat meldt FNV.

Afspraken werkdrukmiddelen
Vorig jaar kwam via het onderwijsakkoord 300 miljoen euro beschikbaar om de werkdruk in het voortgezet onderwijs te verlagen. In de cao vo werden eerder al afspraken gemaakt over de besteding van dit geld. Omdat een deel van het voortgezet onderwijs wordt gegeven door medewerkers die onder de cao mbo vallen, zijn nu voor deze medewerkers ook afspraken gemaakt. Het gaat dan onder meer om medewerkers van groencolleges en verticale scholengemeenschappen waarin zowel vo als mbo zijn ondergebracht.

De betreffende medewerkers ontvangen:

  • per schooljaar 40 uur individueel keuzebudget
  • 63 uur individueel keuzebudget voor de periode januari 2022 tot het einde van dit schooljaar. Als deze uren niet meer ingepland kunnen worden, kunnen ze worden uitbetaald.
  • per schooljaar 16 uur voor professionalisering (docenten)
  • een jaarlijkse uitkering van 275 euro bruto (onderwijsondersteuners)

Medewerkers stafdiensten uitgesloten
De gemaakte afspraken gelden niet voor medewerkers van centrale stafdiensten. Deze diensten zijn in verhouding namelijk veel groter dan het aantal leerlingen in het vo omdat ze ook voor mbo-leerlingen werken, zo is de redenering.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41664 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris