7 procent loonsverhoging in CAO-voorstel politie

23 juli 2018 – 7 procent erbij tot en met 2020, een eenmalige uitkering van 500 euro en meer invloed op het eigen rooster. Dat staat in het cao-voorstel van minister Grapperhaus en korpschef Akerboom dat zij vanmorgen naar de politiebonden hebben gestuurd.

Blijf nu op de hoogte

42160 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

De eerste salarisverhoging van 3 procent zou deze maand in moeten gaan. Volgend jaar juli volgt nog eens 2 procent en in 2020 komt er ook nog 2 procent bij. Daarnaast bieden de minister en korpschef een eenmalige uitkering van 500 euro in 2019.

Met het nieuwe cao-voorstel hopen de minister en korpschef verder te kunnen praten met de bonden. “Wij denken dat dit brede aanbod over de capaciteit, keuzevrijheid en het loonbod de vakbonden voldoende vertrouwen moet geven het gesprek weer aan te gaan”, aldus Grapperhaus en Akerboom.

De bonden geven aan woensdag of donderdag met een reactie te komen. Gerrit van de Kamp, voorzitter van de ACP, geeft al wel aan dat het politiemedewerkers om veel meer dan het salaris gaat. “De werkdruk is torenhoog. De medewerkers willen meer capaciteit en flexibiliteit. Het zwaartepunt ligt zeker niet bij meer geld”, aldus Van de Kamp.

Lees hier de brief van de minister en korpschef.
Hier vindt u de reactie van de werkgever op het herstelplan van de bonden.

Door: ANP/Redactie Ambtenarensalaris
Foto: pixabay