Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Operationele toelage Politie doorbetaald tijdens thuisquarantaine

5 november 2020 – De operationele toelage (OT) van uitvoerende politiemedewerkers die in thuisquarantaine moeten, wordt doorbetaald. Dat hebben bonden en werkgever afgesproken, meldt politievakbond ACP.

De doorbetaling van de OT geldt ongeacht de hoeveelheid vervangend werk die men tijdens de quarantaine kan doen. Voor een goed verloop van de doorbetaling, moeten medewerkers tijdens hun quarantaineperiode dagelijks zorgvuldig hun uren verantwoorden in BVCM. Hiermee heeft de werkgever bovendien goed zicht op het aantal medewerkers dat niet operationeel inzetbaar is. Ook de tijd tussen de coronatest en het bekend worden van de uitslag telt als quarantainetijd.

ACP spreekt over drie mogelijkheden bij thuisquarantaine:

  • U kunt volledig thuiswerken
    Kunt u zonder problemen thuiswerken, dan registreert u uw regulier geplande uren. Tijdens de quarantaineperiode vult u in het opmerkingenveld van BVCM bet woord QUARANTAINE in.
  • U kunt gedeeltelijk thuiswerken
    Kunt u thuis gedeeltelijk vervangende werkzaamheden uitvoeren, dan registreert u die onder de betreffende BVCM-activiteit. De overblijvende uren kunt u tijdens de quarantaine periode registreren onder de activiteit BVER_QUARA.
  • U kunt helemaal niet thuiswerken
    Kunt u thuis geen vervangende werkzaamheden uitvoeren, dan kunt u de ingeroosterde uren registreren onder de activiteit BVER_QUARA.

In quarantaine tijdens verlof
Het kan ook gebeuren dat u tijdens een verlofperiode in quarantaine moet. Of u (een deel) van deze uren terug kunt krijgen, bijvoorbeeld als de reden voor de quarantaine werk gerelateerd is, wordt nog door werkgever en bonden besproken.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51244 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris