Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Peiling en bijeenkomsten vroegpensioen Politie

8 januari 2020 – Het vlot nog niet met de onderhandelingen over een vroegpensioenregeling voor politiemedewerkers. De standpunten van bonden en werkgever liggen nog te ver uit elkaar. Daarom houden de bonden een peiling en organiseren zij informatiebijeenkomsten.

Blijf nu op de hoogte

48273 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Randvoorwaarden werkgever
De totstandkoming van een eenvoudige uitvoerbare regeling wordt volgens de bonden belemmerd door diverse randvoorwaarden die de werkgever stelt. Zo wil de werkgever de nieuwe regeling vervroegd uittreden (RVU) alleen beschikbaar stellen aan medewerkers die zijn geconfronteerd met verhoging van de AOW-leeftijd en niet op een gezonde manier tot die leeftijd kunnen doorwerken. Dit geldt bijvoorbeeld voor executieve politiemensen of medewerkers die een bepaald aantal ‘zware jaren’ achter de rug hebben.

Ook wil de werkgever eerder beschikbaar gestelde financiƫle middelen voor vervroegd uittreden, zoals het voorwaardelijk pensioen Inkoop- Max laten en de financiering van andere op duurzame inzetbaarheid gerichte maatregelen in de afspraken meenemen. Dat betekent dat het nog wel tot de zomer kan duren voor het tot afspraken komt.

Volgens de afspraken in het pensioenakkoord mogen werkgevers in de periode 2021 – 2025 een boetevrij bedrag uitkeren aan medewerkers die binnen drie jaar de AOW-leeftijd bereiken. Maar als het aan de bonden ligt komt er op korte termijn een eenvoudige regeling waarmee alle medewerkers tijdig kunnen stoppen. Ook pleiten zij voor ingrijpende maatregelen voor het politieonderwijs om de instroom van nieuwe agenten te versnellen.

Om een te groot capaciteitsverlies te voorkomen, hebben de bonden bovendien voorstellen gedaan die sneller voor extra capaciteit zorgen.

Peiling en informatiebijeenkomsten
Later deze maand worden de onderhandelingen vervolgd. Voor die tijd kunnen politiemedewerkers hun mening geven via een digitale peiling en organiseren de bonden informatiebijeenkomsten.
Vakbondsleden ontvangen de peiling via de mail. Bent u geen lid, dan kunt u hier tot 10 januari uw gegevens achterlaten om uw mening te geven. De peiling kan ingevuld worden tot en met 14 januari.

Volgende week staan drie bijeenkomsten gepland:

  • maandag 13 januari 14:00-16:00 uur/ Mathildelaan 4, Eindhoven
  • dinsdag 14 januari 09:30-11:30 uur/ Europaweg 79, Apeldoorn
  • donderdag 16 januari 10:00-13:00 uur/ Katschiplaan 10, Den Haag

Lees hier de voorstellen van de bonden
Lees hier de voorstellen van de werkgever

Door: Redactie Ambtenarensalaris