Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Politie stelt onterechte opleidingseisen bij vacatures

27 juni 2019 – Bij een aantal politievacatures werden onlangs onterechte opleidingseisen gesteld. Na meldingen bij vakbond ACP, heeft de werkgever toegezegd de eisen aan te zullen passen. Dat betekent dat eerder afgewezen kandidaten toch een kans maken.

Blijf nu op de hoogte

47941 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

ACP meldt dat het ging om seniorfuncties waarvoor een MBO 4 diploma werd vereist. Het hanteren van harde opleidingseisen klopt volgens de bond niet met de over vacaturestellingen gemaakte afspraken. Ook politiemensen met een N3-politiediploma moeten kunnen worden toegelaten. Met bijvoorbeeld meerjarige ervaring op een uitvoerende politiefunctie op N3-niveau, kan de werknemer dit aantonen.

ACP adviseert sollicitanten die in een lopende procedure zijn afgewezen op de opleidingseis en nog geen bericht hebben ontvangen, bij de werkgever na te gaan of zij alsnog in de sollicitatieprocedure kunnen worden meegenomen.

Alhoewel ACP de gemaakte fouten betreurt, is de bond blij dat de fout in een redelijk vroeg stadium is ontdekt, zodat toekomstige vacatures voortaan correct kunnen worden opgesteld.

Door: Redactie Ambtenarensalaris