Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Politiebonden maken cao-inzet 2021 bekend

17 augustus 2020 – De politiebonden hebben hun gezamenlijke cao-inzet voorgelegd aan minister Grapperhaus van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Om voor 1 januari 2021 een nieuwe cao te hebben, willen de bonden de onderhandelingen graag begin september starten.

In hun aanbiedingsbrief herinneren ze de minister aan de lovende woorden van politici en bestuurders over het handelen van de politie in de coronacrisis. Dat wekt volgende de bonen verwachtingen bij de achterban. De bonden rekenen dan ook op serieuze verbeteringen in de arbeidsvoorwaarden.

Een hoger salaris en betere loopbaan- en opleidingskansen hebben voor de bonden de hoogste prioriteit. Deze prioriteiten zijn gebaseerd op wensen van de achterban die de bonden de afgelopen jaren ontvingen en die uit een uitgebreide achterbanraadpleging afgelopen juli naar voren kwamen. Ook is voorkeur uitgesproken voor een structurele mogelijkheid om (gedeeltelijk) thuis te kunnen werken.

Tot slot pleiten de bonden voor een structurele vroegpensioenregeling vanaf 2025 als vervolg op de in mei overeengekomen tijdelijke regeling tot 2025.

Bekijk hier de volledige inzet cao politie 2021.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris