Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Politiemedewerkers ontvangen 300 euro netto bonus

5 november 2020 – Als blijk van waardering, ontvangen alle politiemensen een eenmalige uitkering van 300 euro netto. Waardering voor de inzet van politiemensen die te maken hebben met een hoge werkdruk en onderbezetting. Dat heeft minister Grapperhaus bekendgemaakt.

De werkdruk bij de politie was volgens de minister al hoog voor de coronacrisis. Door de vele demonstraties, meer benodigde bewaking en beveiliging en vaker meldingen over mensen met verward gedrag, is die druk alleen maar toegenomen. Om dat allemaal in goede banen te leiden, moeten andere politieonderdelen bijspringen. Dat vraagt flexibiliteit van alle politiemedewerkers. Eerdere maatregelen tegen de onderbezetting, zoals verkorting van de opleidingsduur, vragen nog te veel tijd voor die effecten zichtbaar zijn.

De Nederlandse Boa Bond en BOA ACP vinden dat de bonus ook zou moeten gelden voor buitengewoon opsporingsambtenaren. Volgens Ruud Kuin van de Boa Bond is de hoge werkdruk ook bij de boa’s toegenomen. De boa-bonden spreken hier later vandaag over met het ministerie.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50471 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris