Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Politiemensen kunnen overwerk gebruiken voor LFU

26 november 2019 – Politiemedewerkers kunnen hun overwerkuren en -toeslag vanaf 1 januari 2020 laten uitbetalen in LFU (levensfase-uren). Voor wie daar voor kiest komt de standaardcompensatie van overwerkuren in verlof en overwerktoeslag in tijd, te vervallen.

Blijf nu op de hoogte

48081 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Wie overwerk voortaan wil ontvangen in de vorm van LFU, kan dit aanvragen via een formulier op intranet. De overwerkuren en – toeslag worden dan toegevoegd aan het LFU-saldo. Deze uren kunt u voortaan jaarlijks opnemen voor onder andere vakantie, studie of voor extra verlof voorafgaand aan uw pensioen. Het voordeel van LFU ten opzichte van compensatie in tijd of geld, is dat de uren flexibeler opgenomen kunnen worden en medewerkers daarmee een betere balans tussen werk en privé kunnen creëren.

Wel of geen LFU
Om overwerk te gebruiken voor LFU maakt het niet uit of u gebruik maakt van LFU. Medewerkers die op 1 juli 2018 45 jaar of jonger waren, nemen verplicht deel aan de LFU. Was u op 1 juli 2018 tussen de 46 en 54 jaar oud, dan heeft u eerder dit jaar kunnen kiezen wel of geen gebruik te maken van LFU. Was u op 1 juli 2018 55 jaar of ouder, dan heeft u geen LFU. Vanaf 1 januari 2020 kan iedereen via overwerk (alsnog) gebruikmaken van de LFU-regeling.

Door: Redactie Ambtenarensalaris
Bron: ACP