Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Prikacties politie voor betere beloning en werkomstandigheden

20 april 2021 – Politiebonden voeren de komende weken door middel van symbolische prikstraten, actie tegen serieuze investeringen in de beloning en werkomstandigheden van overheidspersoneel. Daarbij vragen ze ook aandacht voor het huidige loonbod dat een nieuwe politie cao blokkeert.

Ook vakbonden voor de zorg, defensie, onderwijs, rijksoverheid, ambulancezorg en brandweer zijn voor de acties uitgenodigd.

De politiebonden vragen tijdens de actie aandacht voor de financiële middelen die de politie en andere publieke sectoren zouden moeten ontvangen. Ook roepen ze het kabinet op met een fatsoenlijk loonbod te komen om een nieuwe politie cao af te kunnen sluiten. Over ruim twintig andere verbeteringen in de arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden zijn de bonden en de werkgever het in principe al eens, alleen over de lonen kunnen ze nog geen overeenstemming bereiken.

Teleurstellend loonbod
De werkgever deed eerder een bod van 1,3 procent loonsverhoging en twee eenmalige uitkeringen van 300 euro in de periode van 1 januari 2021 tot 1 juli 2022. Uit een digitale ledenpeiling bleek begin februari dat een ruime meerderheid van de vakbondsleden hier geen genoegen mee neemt. De bonden houden vast aan een loonsverhoging van 2,5 procent en twee eenmalige uitkeringen van 350 en 300 euro in een periode van zestien maanden (tot 1 mei 2022).

Koopkrachtbehoud
De vraag om 2,5 procent is weliswaar niet hoog, maar midden in een crisis wel realistisch, zeggen de bonden. Met een loonsverhoging van 2,5 procent behouden politiemensen in ieder geval hun koopkracht tot het voorjaar van 2022 en houden ze in het gunstigste geval misschien iets meer over.

Verder toegenomen werkdruk
De werkdruk bij de politie is door de Covid 19-pandemie alleen maar verder toegenomen. Van politiemensen wordt veel loyaliteit en flexibiliteit gevraagd om de roosters rond te krijgen voor alle corona-inzet en dat zal voorlopig nodig blijven. Voor de bonden is dat reden te meer om daar voor ook waardering te tonen met een loonsverhoging die voldoende is om de politiesalarissen de komende anderhalf jaar gegarandeerd hun koopkracht te laten behouden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris