Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Rouwverlof CAO Politie uitgebreid

8 november 2021 – Vanaf 1 december wordt het verlof voor politiemedewerkers in de periode na het overlijden van de partner of een familielid uitgebreid. Voor directe verwanten in de eerste graad gaat het om een uitbreiding naar twee keer de arbeidsduur per week.

Dat hebben bonden en werkgever afgesproken naar aanleiding van een afspraak in de cao.

De bonden pleitten eerder al voor uitbreiding van het verlof. Daar is de werkgever in de cao mee akkoord gegaan. De regeling is nu uitgewerkt. Vanaf 1 december krijgen politiemedewerkers na het overlijden van hun partner of een familielid in de eerste graad – waaronder kinderen en (schoon)ouders – verlof ter hoogte van tweemaal de wekelijkse arbeidsduur van de medewerker. Nu zijn dat nog vier dienstdagen. Het verlof kan in de vier weken na de dag van het overlijden worden opgenomen. Bij overlijden van een familielid in de tweede graad – zoals grootouders, kleinkinderen, broers of zussen – krijgen politiemedewerkers voortaan verlof van eenmaal de arbeidsduur per week.

De uitbreiding van het verlof zou volgens de werkgever pas komend voorjaar geregeld zijn. De politiebonden hebben nu bedongen dat de regeling vier maanden eerder ingaat. Het Besluit algemene rechtspositie politie (Barp) wordt hier de komende maanden op geactualiseerd.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41822 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris