Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Vooruitgang in onderhandelingen vroegpensioen en capaciteit Politie

6 april 2020 – Er zit vooruitgang in de onderhandelingen voor een goede vroegpensioenregeling voor de politie, het aanpassen van het politieonderwijs en het vrijspelen van extra capaciteit.

Blijf nu op de hoogte

47230 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates
De werkgever is bereid meer tegemoet te komen aan de wensen van de politiebonden, maar we zijn er nog niet, schrijven de bonden.

Eind februari kwam minister Grapperhaus met een voorstel voor een nieuwe vroegpensioenregeling. Een voorstel waarbij slechts een kleine groep gebruik zou kunnen maken van de mogelijkheden om eerder te kunnen stoppen met werken. Het voorstel schoot de bonden in het verkeerde keelgat. Daarop kondigden de bonden acties aan. Vanwege de coronacrisis, werden die vervolgens in de ijskast gezet.

Ondertussen werd de afgelopen weken werd, op afstand, verder onderhandeld. Inmiddels zijn meerdere gesprekken gevoerd om alle punten met elkaar te bespreken. Volgens de bonden is de instelling van de werkgever tijdens deze gesprekken veranderd en wil ook die snel tot een goede regeling komen. Maar, laten de bonden weten, er ligt nog geen voorstel waar de bonden het mee eens zijn. Daarom gaan de onderhandelingen door.

Zodra er een resultaat wordt bereikt, wordt de achterban hierover geïnformeerd en geraadpleegd. Komen bonden en werkgever er samen niet uit, dan worden de actieplannen alsnog voortgezet, zodra dit weer mogelijk is.

Door: Redactie Ambtenarensalaris