Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Inzet bonden CAO Rijk 2022

4 april 2022 – Afgelopen week verliep de huidige cao Rijk. Eerder werd al bekend dat de onderhandelingen voor een nieuwe cao op zijn vroegst eind april kunnen starten. De bonden zijn er klaar voor en hebben hun inzet bekend gemaakt.

Koopkrachtbehoud en verhoging minimum loon
Een belangrijk onderwerp in de inzet van de bonden is de koopkracht. Begin maart lieten de AC Rijksvakbonden al weten dat door de hoge inflatie een loonsverhoging van minimaal 5 procent nodig is met daarbij de kanttekening dat dit percentage omhoog moet als de inflatie verder stijgt. Ze gaan hierbij uit van een looptijd van 12 maanden. FNV wil de loonsverhoging koppelen aan de Consumenten Prijs Index (CPI) zodat de lonen automatisch worden gecompenseerd met de prijzen en koopkrachtbehoud is gegarandeerd. Ook pleit FNV voor verhoging van het minimumloon naar 14 euro per uur.

Ook willen de bonden afspraken maken over de mogelijkheden om eerder te stoppen met werken door gebruik te maken van de tijdelijke RVU-regeling zonder dat dit ten koste gaat van de PAS-regeling.

Een ander punt dat de AC Rijksvakbonden noemen is de uitbreiding van de bronnen om spaarverlof op te bouwen, omdat het voor veel medewerkers lastig is saldo op te bouwen met hun reguliere verlof. De AC Rijksvakbonden willen hier graag het overwerkverlof en compensatieverlof voor gebruiken.

Bekijk hier de volledige inzetbrief van FNV en de AC Rijksvakbonden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris