Blijf nu op de hoogte

47839 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Nieuw bod CAO Rijk

8 juni 2021 – Gister heeft de werkgever een nieuw bod gedaan in de onderhandelingen voor een nieuwe cao Rijk. Onderdeel daarvan is een loonsverhoging van 1 procent per 1 juli 2021. De bonden bepalen de komende dagen of ze op basis van het bod verder willen praten.

Blijf nu op de hoogte

47839 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

In februari deed de werkgever ook al een bod van 1 procent, dat toen resoluut werd afgewezen. Hier moesten namelijk ook alle verbeteringen van secundaire arbeidsvoorwaarden uit betaald worden. Die koppeling laat de werkgever in het nieuwe bod los. De werkgever biedt per 1 juli 1 procent structureel voor een cao met een looptijd van een jaar. Dat is reĆ«el vindt de werkgever ‘gezien de loonstijging van 2,7 procent uit de cao Rijk 2020, de crisis waarin Nederland zich bevindt en het feit dat door fiscale maatregelen de koopkracht op 1 januari dit jaar is gestegen’, staat in de brief van de werkgever.

Het bod wijkt nog erg af van wat de bonden willen. In het voorstel van de werkgever heeft de werkgever ook onderwerpen benoemd die de bonden hebben opgenomen in hun inzet. de werkgever heeft daar eigen wensen tegenover gezet. Zo wil de werkgever de PAS-regeling in de huidige vorm stopzetten, de regeling voor dienstreizen versoberen en de thuiswerkvergoeding zoals die voor corona gold, afschaffen.

De bonden willen het bod nu vergelijken met hun eigen inzet en op basis daarvan bepalen of ze verder willen onderhandelen. “Doorpraten aan de cao-tafel is daarbij een serieuze optie. Doorpraten is namelijk totaal niet hetzelfde als het eens zijn met het werkgeversbod”, schrijft FNV.

Bekijk hier het volledige bod van de werkgever.

Door: Redactie Ambtenarensalaris