Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Overleg CAO Rijk is duwen en trekken

4 oktober 2021 – De sinds vorige week hervatte onderhandelingen voor een nieuwe cao Rijk verlopen moeizaam. “Het is duwen en trekken”, zegt FNV-onderhandelaar Marco Ouwehand in een telefoongesprek met Binnenlands Bestuur.

Eerder liepen de onderhandelingen al twee keer stuk op het loonbod. Tot nog toe kwam de werkgever niet verder dan 1 procent wat voor de bonden niet acceptabel is. Voor de bonden is koopkracht een belangrijk punt, met name voor de lagere loonschalen. Door onderwerpen te schrappen en het eisenpakket kleiner te maken, hoopt FNV bij een beter loonbod te komen.

Een ander lastig onderwerp betreft de afspraken over thuiswerken. Door de demissionaire status van het kabinet zit je volgens Ouwehand in ‘niemandsland’. Waar de werkgever eerder nog zei blij te moeten zijn dat mensen nog een baan hebben, gaat dat volgens Ouwehand niet meer op. “Maar het gaat niet soepel. Het is duwen en trekken.”

Ook de werkgever heeft aangegeven te kijken wat er geschrapt kan worden en wat er wel bereikt kan worden. Volgens FNV zijn er geen onderwerpen definitief van tafel, maar ligt de focus op enkele punten in de hoop er zo wel uit te komen.

Op 6 oktober praten de onderhandelaars verder.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris