Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Regeling betaald ouderschapsverlof CAO Rijk per 2 augustus 2022

2 juni 2022 – Vanaf 2 augustus 2022 wordt het betaald ouderschapsverlof in de cao Rijk aangepast aan de Wet betaald ouderschapsverlof (Wbo) die dan in werking treedt. Om de regeling op tijd uit te kunnen voeren, hebben bonden en werkgever er tijdens de lopende onderhandelingen afspraken over gemaakt.

Betaald ouderschapsverlof vanaf 2 augustus 2022
In de huidige cao-regeling hebben medewerkers recht op 13 van de 26 weken betaald ouderschapsverlof. Deze periode blijft na 2 augustus 2022 van kracht. De werknemer kan dit verlof gebruiken tot het kind 8 jaar wordt.

De huidige doorbetaling betreft 60 procent van het maandinkomen als de medewerker minimaal een jaar in dienst is bij de sector Rijk.

Vanaf 2 augustus worden de eerste 9 weken betaald verlof door de werkgever tot 100 procent uitbetaald als het verlof, conform de nieuwe wet, in het eerste levensjaar wordt opgenomen. Voor de overige van de 13 weken ontvangen medewerkers 75 procent van het maandinkomen. Deze periode bedraagt dan tussen de 4 en 13 weken, afhankelijk van of de medewerker de eerste 9 weken ouderschapsverlof in het eerste levensjaar of later opneemt.

De nieuwe regeling geldt voor iedereen. Dus ook wanneer het betaald ouderschapsverlof voor 2 augustus 2022 is ingegaan.

Bekijk hier de volledige regeling betaald ouderschapsverlof cao Rijk.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51244 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris