Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Aanvullend bod UWV: minimaal 200 euro erbij

23 maart 2023 – Naar aanleiding van onvrede over het eerder behaalde onderhandelaarsresultaat voor een nieuwe cao UWV, heeft UWV op verzoek van de bonden een aanvullend loonbod gedaan: een minimale verhoging van 200 euro bij een fulltime dienstverband per 1 januari 2023.

Kritiek
Hoewel de meerderheid van de leden positief op het onderhandelaarsresultaat reageerde, was er ook veel kritiek, laat De Unie weten. Zo vinden leden de tweede salarisverhoging van 2,5 procent per 1 december te laat in het jaar, is de looptijd van 16 maanden te lang in deze onzekere tijd en is er onvoldoende oog voor medewerkers die in financiële problemen dreigen te raken. Daarnaast leeft er algemene onvrede over UWV. Volgens leden heeft UWV nog nooit de inflatie gecorrigeerd.

Minimaal 200 euro
Daarom zijn de bonden nogmaals met UWV in gesprek gegaan. UWV bleek gevoelig voor de feedback en heeft daarop een aanvullend bod gedaan. Dat betekent dat de schaalsalarissen met minimaal 200 euro omhoog gaan op basis van een fulltime dienstverband. Wie fulltime werkt krijgt er daardoor per 1 januari 2023 minimaal 200 euro bij. Dit is met name gunstige voor de laagste salarisschalen.

Concreet pakt het aanvullende loonbod positief uit voor de volledige schalen 1 tot en met 3, schaal 4 tot en met trede 11, schaal 5 tot en met trede 10, schaal 6 tot en met trede 6 en schaal 7 trede 1 en 2.

Omdat het onderhandelaarsresultaat al door de leden is geaccepteerd, hoeft het akkoord alleen nog geformaliseerd te worden. Bonden en UWV hebben afgesproken dat het akkoord uiterlijk 31 maart definitief is.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41772 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris