Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Eindbod CAO UWV onvoldoende; leden aan zet

30 april 2024 – Het is de bonden en UWV nog niet gelukt een onderhandelingsresultaat te bereiken voor een nieuwe cao UWV. Wel heeft UWV een eindbod gedaan. De bonden vinden het niet genoeg, maar leggen het wel ter stemming aan hun leden voor. Dat meldt De Unie.

Afgelopen week vonden de laatste gesprekken plaats om tot een resultaat te komen. Ondanks dat er wel verbeteringen zijn bereikt, is het nog niet gelukt om tot overeenstemming te komen. Reden daarvan is dat UWV nog niet voldoet aan de belangrijkste eisen van de bonden: een korte looptijd en tenminste inflatiecorrectie.

Eindbod UWV
In het eindbod van UWV stelt de werkgever een looptijd van 15 maanden voor (1 mei 2024 tot en met 31 juli 2025) en een salarisverhoging van 5,5 procent per 1 juni 2024. Hoewel het volgens De Unie duidelijk beter is dan het eerdere bod, is het niet voldoende om de inflatie goed te maken. Ook vindt de bond de looptijd van 15 maanden net te lang. Volgens De Unie is minimaal een salarisverhoging van 6 procent bij een looptijd van 12 maanden nodig.

Minimumuurloon en internetvergoeding
Een ander voorstel dat UWV doet is een minimumuurloon van 16 euro. Bij een 38-urige werkweek komt dat neer op een minimumschaalsalaris van € 2.640 euro bruto per maand. Ook biedt UWV een internetvergoeding van 30 euro netto per maand, ongeacht het aantal contracturen.

Uitbreiding Keuzeplan
Vanaf 1 januari volgend jaar kunnen UWV-medewerkers het Keuzeplan ook gebruiken voor de aflossing van een studieschuld tot maximaal 900 euro per jaar.

Het volledige eindbod cao UWV en een toelichting erop vindt u hier.

Consequenties stemming
De bonden leggen het eindbod nu ter stemming voor aan hun leden. Wordt het eindbod door alle bonden afgewezen, dan moet het cao-overleg worden hervat. Wil UWV geen aanpassingen in het eindbod doen, dan volgen een ultimatum en mogelijk acties. Gaan een of meer van de bonden wel akkoord, dan wordt het eindbod uitgewerkt in een cao.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41772 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris