Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Waterschappen zeggen nee tegen eindbod werkgever

22 maart 2018 – Waterschapmedewerkers hebben massaal nee gezegd tegen het cao-eindbod van hun werkgever. “Die komt namelijk met losse bedragen, geen structurele loonsverhogingen. En daar doen we het niet voor”, aldus CNV-bestuurder Arno van Voorden. 

Blijf nu op de hoogte

49159 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates
De salarissen bij de waterschappen lopen inmiddels ruim achter op de rest van de overheidssector.

Loonruimteakkoord
De onderhandelingen voor een nieuwe cao verlopen zeer moeizaam. Een belangrijk pijnpunt betreft de 1,4 procent uit het loonruimteakkoord van 2015 die nog steeds niet uitbetaald is. Alle overheidswerkgevers uit dit akkoord hebben het bedrag uitbetaald, alleen de waterschappen niet. Opvallend daarbij is dat de dijkgraven het wel hebben ontvangen, omdat zij onder de cao Rijk vallen.

Salarisachterstand
Wat het cao-eindbod betreft is Van Voorden niet tevreden. “Eenmalige bedragen werken niet door in het pensioen. Ook een gemiddelde loonontwikkelingen van 1,5 procent per jaar vinden wij te weinig.” Volgens de werkgever zijn de arbeidsvoorwaarden bij de waterschappen ‘gewoon goed’. “Maar ondertussen blijkt uit de cijfers wat anders: met de toeslagen erbij zitten we nu op zo’n 5,84 procent salarisachterstand op de rest van de overheidssector”, aldus een van de medewerkers. |

Bekijk hier de beloningsvergelijking met andere overheidssectoren.

Door: Redactie Ambtenarensalaris