Blijf nu op de hoogte

47839 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

100 weken verlof en twee vitaliteitsregelingen voor medewerkers Ambulancezorg

8 juni 2021 – Met 100 weken verlofsparen en twee nieuwe vitaliteitsregelingen, is de ambulancezorg de eerste binnen de sector Zorg en Welzijn die concreet invulling geeft aan het pensioenakkoord.

Blijf nu op de hoogte

47839 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

De achterban heeft ingestemd met de vorige maand afgesproken drie nieuwe regelingen voor medewerkers in de ambulancezorg: de vrijwillige vertrekregeling, de regeling vitaliteitspact en de tijdspaarregeling.

100 weken verlof
Met de tijdspaarregeling kunnen alle werknemers in de ambulancezorg, ongeacht de leeftijd, gedurende hun loopbaan 100 weken verlof sparen. Ze mogen hierbij zelf bepalen hoe en wanneer ze dit verlof willen gebruiken, zoals voor een sabbatical of om eerder te kunnen stoppen met werken.

Naast de tijdspaarregeling zijn er twee concrete regelingen waarmee oudere werknemers eerder kunnen stoppen met werken. Met de regeling vitaliteitspact kunnen werknemers vanaf 62 jaar minder uren per week gaan werken. De vrijwillige vertrekregeling maakt het mogelijk om vanaf 64 jaar volledig te stoppen met werken als medewerkers het werk niet volhouden tot aan de AOW-leeftijd.

Bekijk hier de volledige inhoud van de afgesproken regelingen:

Door: Redactie Ambtenarensalaris