Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

15 procent meer salaris in CAO Ambulancezorg

25 september 2023 – Medewerkers in de ambulancezorg krijgen er tussen 1 februari 2023 en 1 februari 2025 15 procent salaris bij. Dat is het onderhandelingsresultaat tussen bonden en werkgeversorganisatie Ambulancezorg Nederland (AZN) voor een nieuwe cao ambulancezorg. 

De salarissen gaan, met terugwerkende kracht, per 1 februari 2023 met 5 procent omhoog. Per 1 december komt daar nog eens 5 procent bij met een minimum van 150 en een maximum van 300 euro per maand. Per 1 juni 2024 volgt een derde verhoging van 5 procent met een minimum van 150 euro voor medewerkers in de lagere salarisschalen. Wie in een van de hogere schalen krijgt er die maand 2 procent plus 180 euro bij.

Ook zijn er afspraken gemaakt om de balans tussen werk en privé te verbeteren. Zo mag het saldo aan plus- of minuren tussen twee maandroosters maar beperkt stijgen of dalen om excessen in het rooster te voorkomen. Ook krijgen medewerkers meer zeggenschap over werktijden en roosters en krijgen vaste medewerkers voorrang op ingehuurde flexkrachten.

Tot slot zijn er afspraken gemaakt over betaald ouderschapsverlof en een hogere reiskostenvergoeding.

Vakbondsleden kunnen tot 8 september op het resultaat reageren. Gaan zij akkoord, dan is de nieuwe cao een feit.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51277 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris