Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

15 procent meer salaris in CAO Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening

29 juni 2023 – 15 procent meer salaris, eerste keus bij de roosterplanning voor vaste medewerkers en een hogere onregelmatigheidstoeslag. Dat hebben de bonden afgesproken met werkgeversorganisatie Sociaal Werk Nederland in het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening.

15 procent salarisverhoging
De 15 procent salarisverhoging wordt in vier stappen uitgevoerd: 7 procent per 1 juli 2023, 4 procent per 1 januari 2024 en 4 procent per 1 juli 2024. Ook gaat het minimumuurloon per 1 januari 2024 naar 14 euro.

Eerste keus voor vaste medewerkers
Vaste werknemers hebben voortaan de eerste keus bij de roosterplanning. Dat voorkomt dat alle gewilde diensten naar zzp’ers gaan. Ook wordt er tijd ingeroosterd voor extra taken, wat de medewerkers ‘lucht’ geeft. Tot slot krijgt vast personeel meer invloed op het werk door betrokkenheid bij het opleidings- en stagebeleid en het strategisch beleid.

Verhoging onregelmatigheidstoeslag
De onregelmatigheidstoeslag (ort) gaat voor nachtdiensten op maandag tot en met vrijdag van 20 naar 25 procent. Ook op vrijdagavond gaat de ort van 20 naar 25 procent. Daarnaast wordt de onregelmatigheidstoeslag voortaan maximaal gebaseerd op het uurloon dat hoort bij schaal 5 periodiek 11. Dat is nu nog schaal 4 periodiek 10.

Diversiteitsdag en thuiswerkvergoeding
In het akkoord is ook afgesproken dat medewerkers naar eigen keuze één feestdag kunnen omwisselen. Voor thuiswerkers gaat de thuiswerkvergoeding verhoogd naar 2 naar 2,15 euro per dag.

De nieuwe cao loopt van 1 juli 2023 tot 1 augustus 2025.

Bekijk hier het volledige onderhandelaarsakkoord cao sociaal werk, welzijn en maatschappelijke dienstverlening 2023 – 2025 en de bijbehorende salaristabellen.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51277 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris