Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

2,5 procent erbij en thuiswerkvergoeding in CAO Arbo Unie 2022

20 december 2021 – Medewerkers van de Arbo Unie krijgen er komend jaar 2,5 procent bij, met een minimum van 75 euro. Ook krijgen medewerkers voortaan een netto thuiswerkvergoeding van 2 euro per thuiswerkdag. Dat is afgesproken in het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao voor komend jaar.

Eindejaarsuitkering omhoog
Na vier overlegrondes kwamen de cao-partijen afgelopen vrijdag tot een akkoord voor een cao met een looptijd van 1 januari tot en met 31 december 2022. Naast een salarisverhoging van 2,5 procent een netto thuiswerkvergoeding van 2 euro per thuiswerkdag, gaat ook de eindejaarsuitkering omhoog van 2,5 naar 3 procent.

Aanvullend geboorteverlof
Ook op andere gebieden hebben de vakbonden afspraken gemaakt met de Arbo Unie. Zo vult de werkgever het aanvullend geboorteverlof voortaan aan tot 100 procent. Hiermee kunnen partners sinds 1 juli vorig jaar op basis van de WIEG (Wet Invoering Extra Geboorteverlof) maximaal vijf keer het aantal werkuren per week aanvullend geboorteverlof opnemen. Dit verlof wordt vanuit de wet voor 70 procent betaald uit een uitkering van het UWV, tot maximaal 70 procent van het dagloon van de werknemer. In de nieuwe cao vult Arbo Unie deze uitkering aan tot 100 procent van het individuele jaarinkomen.

Vrijwilligersdag
Een andere afspraak in het akkoord betreft een vrijwilligersdag. Hiermee kunnen medewerkers één dag per jaar vrijwilligerswerk doen in werktijd.

Het akkoord wordt nu aan de achterban voorgelegd voordat de cao definitief wordt.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris