Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

3 procent erbij in CAO VVT

6 maart 2023 – Medewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg (VVT) krijgen er deze maand 3 procent bij zoals afgesproken in de cao VVT. Een stap vooruit, maar lang niet voldoende om de hogere prijzen te compenseren.

Aanvullende loonafspraken nodig
In december lieten bonden en werkgevers nog weten in gesprek te zijn over aanvullende loonafspraken om de hoge inflatie te compenseren. Een akkoord over de huidige cao werd vorig jaar maart bereikt met daarin salarisverhogingen tot 6,5 procent. Dat was echter voordat de inflatie omhoog schoot en is inmiddels allang niet meer toereikend om de gestegen prijzen goed te maken.

Oproep aan de politiek
Ook de werkgevers vinden dat zorgmedewerkers meer verdienen, maar zeggen daar geen ruimte voor te hebben. ActiZ-voorzitter Anneke Westerlaken zei daarover in december al:  “Ook werkgevers zien de impact van de inflatie bij zorgmedewerkers. Maar er is geen ruimte voor aanvullende loonafspraken zolang financiers dat niet willen betalen.” Een oproep aan de politiek om meer geld beschikbaar te stellen, heeft echter nog geen resultaat opgeleverd.  

Bekijk hier de salarisschalen VVT per 1 maart 2023.

De cao VVT 2022 – 2023 loopt nog tot en met 31 december 2023.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50068 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris