Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Achterban akkoord met CAO Gezondheidscentra/AHG, maar tegen ontmanteling

9 oktober 2018 – Werknemers van gezondheidscentra hebben ingestemd met de nieuwe cao Gezondheidscenta/AHG, maar hebben zich tegelijk negatief uitgesproken tegen ontmanteling van de cao in de toekomst. Dat meldt de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD).

In augustus bereikten bonden en werkgever een onderhandelingsresultaat voor een beleidsarme cao Gezondheidscentra/AHG tot 1 maart 2019. Er werd gekozen voor een kortdurende cao om stilstand in salaris te voorkomen terwijl werkgeversvereniging InEen werkt aan het plan om de verschillende beroepsgroepen onder de cao van hun eigen werkgebied te laten vallen. De uitwerking moet uiterlijk 1 februari 2019 bekend zijn.

De bonden hebben vanaf het begin aangegeven tegen ontmanteling van de cao te zijn, omdat dit tot concurrentie op arbeidsvoorwaarden zou leiden en bovendien tot verschillen in ontwikkeling van arbeidsvoorwaarden binnen één organisatie. Ook verwachten de bonden dat niet voor iedereen een cao voorhanden is waardoor deze mensen niet langer onder de bescherming van een cao zouden vallen. Desondanks houdt InEen volgens de LAD ‘hardnekkig vast aan de ingezette lijn’. De bonden zullen de komende maanden blijven proberen InEen op andere gedachten te brengen.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris