Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Actie voor goede CAO Gehandicaptenzorg

23 november 2021 – De onderhandelingen over een nieuwe cao gehandicaptenzorg verlopen stroef. Volgens FNV Zorg & Welzijn zijn acties nodig om tot een goede cao te komen. Daarom kondigt de bond acties aan op 13 december.

Op 8 november hebben de bonden voor de derde keer onderhandeld met werkgeversvereniging VGN. In dat gesprek is opnieuw gepraat over de onderwerpen eerder stoppen met werken, veiligheid, zeggenschap en scholing & ontwikkeling. Net als bij de eerdere gesprekken over salaris en werk/privé-balans was de reactie van VGN bijzonder teleurstellend, meldt FNV. “Bij elk onderwerp dat wij op tafel leggen, of het nu eerder stoppen met werken, verlagen van de werkdruk of de veiligheid op de werkvloer is, de reactie van de werkgeversdelegatie is altijd van eenzelfde strekking. VGN herkent het probleem niet, vindt maatwerk een betere oplossing of twijfelt of er überhaupt iets in de cao moet worden afgesproken”, schrijft de bond. Volgens FNV gaan maatwerk of afspraken in onderling overleg niet werken. “Een cao met goede afspraken over salaris, werk/privé-balans, eerder stoppen met werken en veiligheid is echt noodzakelijk!”

Op 13 december staat een vierde onderhandelingsronde gepland. Met acties tijdens die onderhandelingen hoopt FNV de teleurstellende houding van VGN te doorbreken.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50471 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris