Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Akkoord voor nieuwe CAO Gezondheidscentra/AHG

21 augustus 2018 – Er is een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao voor gezondheidscentra en huisartsen in gezondheidscentra. Het gaat om een beleidsarme cao met een looptijd van 1 januari 2018 tot 1 maart 2019. Dat meldt werknemersorganisatie FBZ.

Omdat werkgeversvereniging InEen tijdens de onderhandelingen aangaf een eigen cao niet langer toekomstbestendig te vinden en zij ondanks de kritiek van de bonden hieraan vasthoudt, zijn de onderhandelaars nu tot een kortdurende cao gekomen met een looptijd tot 1 maart 2019. In de tussentijd werkt InEen aan de verdere uitwerking van het voorstel om iedere functiegroep binnen een gezondheidscentrum onder de cao van het eigen werkveld te laten vallen. Uiterlijk 1 februari 2019 moet het nieuwe voorstel bekend zijn.

Salarisafspraken
In het onderhandelingsakkoord is afgesproken dat de salarissen per 1 juli 2018 met 1,75 procent omhoog gaan. Daarnaast wordt in december een eenmalige uitkering van 1,25 procent uitbetaald. Ook is vooruitlopend op het voorstel van InEen vastgelegd dat medewerkers er in de toekomst niet in arbeidsvoorwaarden op achteruit mogen gaan.

Lees hier het volledige onderhandelingsresultaat.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

48508 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris