Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Bonden en VGN in gesprek over hogere lonen Gehandicaptenzorg

6 maart 2023 – Steeds meer medewerkers in de gehandicaptenzorg hebben moeite om rond te komen. Daarom zijn de bonden in gesprek gegaan met werkgeversvereniging VGN om te praten over een aanvullende loonsverhoging bovenop de bestaande cao-afspraken.

Vorig jaar maart bereikten werkgevers en bonden een akkoord over een nieuwe cao voor de gehandicaptenzorg. Daarin werden salarisverhogingen afgesproken die op kunnen lopen tot ruim 8 procent.

De laatste loonsverhoging in de huidige cao gaat in per 1 mei en bedraagt 3,2 procent. Ook verdwijnt per die datum de onderste trede in de schalen 40 en 45 en wordt aan de bovenkant een trede toegevoegd wat tot minimaal 2 procent meer salaris leidt. Al met al is dit niet voldoende om de financiële achterstand van medewerkers in de gehandicaptenzorg weg te werken. Dat erkent ook de VGN.

Aanvullende loonafspraken
De cao gehandicaptenzorg loopt nog tot en met 31 januari 2024. Daarom willen bonden en werkgevers onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om tussentijds nog aanvullende loonafspraken te maken. Op 3 april worden de gesprekken voortgezet.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50068 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris