Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Bonden stellen NVZ voor ultimatum

14 februari 2023 – De zorgvakbonden hebben werkgeversorganisatie NVZ een ultimatum gesteld om tot een nieuwe cao ziekenhuizen te komen. De NVZ heeft tot 21 februari 12:00 uur om aan de eisen van de bonden tegemoet te komen, anders volgen acties, waarschuwen de bonden.

Twee weken geleden liepen de onderhandelingen stuk op het eindbod van de werkgevers. Hierin bieden de werkgevers een loonsverhoging van 13 procent in twee jaar, waarvan het grootste deel pas eind van dit jaar en volgend jaar wordt toegekend. De bonden eisen echter 10 procent voor een cao van één jaar met een bodembedrag van 100 euro.

Onacceptabel loonbod
Het loonbod is voor de bonden onacceptabel. “In een economie waarin zorgprofessionals nu al vaak moeite hebben om financieel de eindjes aan elkaar te knopen, is het eindbod van de NVZ onacceptabel. De verwachte inflatie is namelijk hoger dan wat door de NVZ op tafel is gelegd. Daarnaast zijn de huidige loonachterstanden nog niet eens weggewerkt”, legt NU’91 bestuurder Stella Salden uit.

De NVZ reageerde verbijsterd op de afwijzing van NVZ. Naar eigen zeggen heeft de NVZ ingezet op koopkrachtbehoud en concurrerende arbeidsvoorwaarden. Ook heeft de NVZ extra aandacht voor medewerkers die het hardst getroffen worden door de hogere prijzen. “Dat de vakbonden nu afhaken is onbestaanbaar en verbijsterend. Met ons voorstel van 13 procent in twee jaar tijd zijn acties buitenproportioneel en onnodig”, aldus NVZ-voorzitter Ad Melkert.

Als de NVZ niet op het ultimatum ingaat, gaan de ziekenhuizen over op het draaien van zondagsdiensten.

Bekijk hier het volledige ultimatum van de bonden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50068 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris