Blijf nu op de hoogte

46641 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

CAO Arbo Unie 2021 definitief

30 maart 2021 – Het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Arbo Unie is door de achterban goedgekeurd. Medewerkers krijgen onder meer een salarisverhoging van 1,6 procent en een thuiswerkvergoeding van 2,50 euro per thuiswerkdag.

Blijf nu op de hoogte

46641 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Met de goedkeuring van het resultaat is de cao Arbo Unie 2021 een feit.

De salarisverhoging van 1,6 procent geldt per 1 juli 2020 en wordt deze maand met terugwerkende kracht uitbetaald. Ook ontvangen medewerkers deze maand het werkgeversdeel van de pensioenpremie over de maanden juli tot en met december 2020, omdat PFZW de pensioenafdracht niet met terugwerkende kracht kan aanpassen. De salarisverhoging betekent namelijk ook een hogere pensioenpremie.

Medewerkers die thuiswerken krijgen per 1 januari een vergoeding van 2,50 euro per thuiswerkdag. Dat is 25 procent hoger dan het door NIBUD geadviseerde bedrag van 2 euro. De vergoeding over de maanden januari tot en met maart wordt in april uitbetaald. Daarna wordt de vergoeding per kwartaal uitbetaald.

In de cao is verder afgesproken om de in 2018 gemaakte afspraak voor een nieuw functiehuis en loongebouw verder uit te werken.

De nieuwe cao loopt van 1 januari tot en met 31 december 2021.

Bekijk hier het volledige onderhandelingsresultaat cao Arbo Unie 2021.

Door: Redactie Ambtenarensalaris