Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

CAO artsen in opleiding (SBOH) definitief

2 juli 2018 – De nieuwe cao voor artsen in opleiding (SBOH) is een feit. De overgrote meerderheid heeft ingestemd met het afgelopen maand bereikte onderhandelaarsakkoord. Dat meldt de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD).

Blijf nu op de hoogte

47941 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

De nieuwe cao geldt met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 en loopt tot en met 31 december 2019. De cao voor aios huisarts- en ouderengeneeskunde geldt voortaan ook voor aios verstandelijk gehandicapten (AVG). Een logische ontwikkeling aangezien zij al sinds 2016 onder het werkgeverschap van de SBOH vallen.

2,8 procent erbij
De salarissen gaan de komende twee jaar met 2,8 procent omhoog. De eerste verhoging van 1,1 procent gaat deze maand in. Daarnaast krijgen aios een nabetaling van 1,1 procent over het eerste half jaar van de cao. Per 1 januari 2019 komt er nog eens 1,1 procent bij en wordt ook de eindejaarsuitkering met 0,6 procent verhoogd.

Werkervaring beter beloond
Aios die vanaf 1 januari 2019 in dienst treden, krijgen voor ieder vol jaar ervaring als praktiserend arts, een periodieke verhoging. Ook als deze ervaring buiten het eigen specialisme ligt. Dit geldt niet voor aios die al voor 1 januari 2019 in dienst waren. Zij krijgen ter compensatie twee keer een eenmalige uitkering: in december 2018 0,7 procent over het salaris in 2018 en in december 2019 1,1 procent over het salaris in 2019.

Alle gemaakte afspraken kunt u lezen in het onderhandelaarsakkoord. Deze tekst wordt de komende tijd uitgewerkt tot een cao-tekst.

Door: Redactie Ambtenarensalaris