Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

CAO Kinderopvang definitief voor BK en BMK

27 mei 2024 – Brancheorganisatie Kinderopvang (BK), Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) en de bonden zijn akkoord gegaan met het onderhandelaarsakkoord voor de cao kinderopvang van 1 juli tot 31 december 2024. Daarmee is de cao definitief voor medewerkers van werkgevers die lid zijn van de BK of BMK.

De nieuwe cao met een looptijd van een half jaar gaat in per 1 juli. De cao is nu alleen definitief voor de bij de BK en BMK aangesloten werkgevers. Zodra het ministerie de cao algemeen verbindend heeft verklaard, geldt de cao voor alle medewerkers in de kinderopvang. Het streven is dit voor de zomer te regelen, zodat de nieuwe cao per 1 juli voor iedereen ingaat.

Loon, reiskosten en roosterdag
Belangrijke afspraken in de cao betreffen een loonsverhoging van 2,5 procent, verhoging van de reiskostenvergoeding van 14 naar 23 cent per kilometer en het afschaffen van de extra roosterdag. De loonsverhoging van 2,5 procent bestaat uit een verhoging van de eindejaarsuitkering van 3 naar 4 procent en een loonsverhoging van 1,5 procent per 1 november.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41773 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris