CAO-onderhandelingen Kraamzorg stilgelegd

15 mei 2018 – De bonden hebben de onderhandelingen voor een nieuwe cao Kraamzorg stilgelegd. Aanleiding is onder andere dat de werkgevers geen goede reiskostenvergoeding willen geven, terwijl kraamverzorgenden wel verplicht zijn een auto te gebruiken.

Blijf nu op de hoogte

40712 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates
Dat meldt CNV Zorg & Welzijn.

Werkgeversorganisatie BO Geboortezorg wil af van de ORT en de reiskostenvergoeding niet verhogen, terwijl dit volgens Karin Kasper van CNV Zorg & Welzijn juist belangrijke punten zijn. “De vergoedingen zijn op dit moment ronduit slecht te noemen en er is een groot tekort aan personeel”, aldus Kasper.

De bonden maken zich zorgen om de sector die in hun ogen om zeep gebracht wordt. “Steeds meer kraamverzorgenden kiezen voor een zzp-constructie, er is een groot tekort aan nieuwe mensen en de werkdruk is hoog”, legt Kasper uit. Ook is de huidige cao niet leesbaar en biedt het teveel ruimte voor eigen interpretatie door de werkgever. De bonden willen dan ook dat die ruimte wordt ingeperkt.

Op 5 juni praten de onderhandelaars verder, onder voorwaarde dat de werkgever met een goed voorstel komt. Gebrek aan een goede reiskostenvergoeding en afschaffing van de ORT zijn voor de bonden onbespreekbaar.

Door: Redactie Ambtenarensalaris