Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

CAO Ziekenhuizen 2021 – 2022 definitief

14 februari 2022 – Ruim 70 procent van de FNV leden en 80 procent van de CNV leden, werkzaam in een algemeen ziekenhuis of revalidatiecentrum, heeft ingestemd met de afspraken voor een nieuwe cao ziekenhuizen. Daarmee is de cao een feit voor alle 200.000 ziekenhuismedewerkers. 

UPDATE 17-2: Ook achterban LAD/FBZ akkoord
Eind januari bereikten de vakbonden FNV en CNV een onderhandelaarsakkoord met werkgeversvereniging NVZ. Vakbond NU’91 ging niet akkoord en LAD/FBZ koos ervoor het akkoord niet te tekenen, maar het akkoord neutraal aan de achterban voor te leggen. De uitslag daarvan wordt later deze week verwacht. Desondanks is de cao nu definitief, omdat een cao afgesloten mag worden met twee vakbonden. Update 17-2: ook de achterban van de LAD/FBZ heeft met het akkoord ingestemd, maar daarbij wel de duidelijke kanttekening geplaatst dat het wat hen betreft de laatste cao is waarbij de ruimte voor arbeidsvoorwaardenontwikkeling onevenwichtig is verdeeld. “Daarvoor is simpelweg geen draagvlak”, schrijft LAD/FBZ.

In de nieuwe cao ontvangen alle medewerkers er per 1 januari 2022 minimaal 2 procent bij, met een minimum van 90 euro. Ook gaat per 1 januari 2022 het minimumloon omhoog naar 13 euro bruto per uur. Daarnaast gaan de toeslagen voor onder andere onregelmatig werken omhoog en ook zijn voor een aantal functiegroepen extra periodieken afgesproken.

De cao gaat in met terugwerkende kracht per 1 juli 2021 en loopt tot 31 januari 2023.

Bekijk hier het volledige onderhandelaarsakkoord cao ziekenhuizen 2021 – 2022.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50557 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris