Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

CAO Ziekenhuizen: bonden dreigen met acties

22 mei 2019 – Het bod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) voor een nieuwe cao is nog te mager. Als de NVZ op 3 juni niet akkoord gaat met de cao-inzet van de bonden, voeren de vakbonden actieberaad, klinkt de waarschuwing.

Blijf nu op de hoogte

48881 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Na maanden onderhandelen is er nog steeds geen goed bod, aldus de bonden. De NVZ biedt een loonsverhoging van 7,5 procent in drie jaar: 3 procent in 2019, 2 procent in 2020 en 2,5 procent in 2021. Daarnaast spreekt de NVZ over een ‘substantiële verhoging van de onregelmatigheidstoeslag’. De bonden vinden het niet genoeg en willen een verdubbeling van het loonbod. De NVZ vindt de afwijzing ‘opmerkelijk omdat FNV en CNV onlangs met een vrijwel identiek voorstel wel akkoord gingen.’ Dat gaat over de nieuwe cao van Shell.

Naast een goede beloning, willen de bonden een extra toeslag wanneer medewerkers op korte termijn extra moeten werken. Ook moeten er goede afspraken komen over werk- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers. Dit geldt ook voor de opleiding en ontwikkeling van huidige en nieuwe werknemers. Hier moet flink in geïnvesteerd worden. De afspraken die NVZ wil maken, noemt FNV ‘absoluut onvoldoende’.

Volgens de NVZ hebben de onderhandelaars elkaar wel gevonden op onderwerpen als generatiebeleid, duurzame inzetbaarheid, stageplaatsen, innovatieve arbeidsmarkt, onregelmatige diensten, overwerk en een betere balans werk-privé.

De bonden geven de NVZ tot 3 juni de tijd om over de brug te komen. Gebeurt dat niet, dan dreigt de FNV met acties.

Door: Redactie Ambtenarensalaris