Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

CAO Ziekenhuizen: verkenner moet impasse doorbreken

21 november 2019 – Minister Bruins van VWS heeft een verkenner aangesteld om de impasse rond de cao ziekenhuizen te doorbreken. Wim Kooijman, voormalig HRM-directeur bij KLM/Air France, moet werkgevers en bonden weer bij elkaar brengen om snel een nieuwe cao af te sluiten.

Blijf nu op de hoogte

47586 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Met de grootste landelijke staking ooit, bereikte de situatie rond de cao gister een hoogtepunt. Werkgevers en bonden komen er samen niet uit. Daarom hebben werkgeversorganisatie NVZ en de bonden de uitnodiging van de minister geaccepteerd. De bonden zijn vooral blij dat Kooijman zonder voorwaarden vooraf het gesprek wil aangaan.

Voor de bonden blijft de inzet gelijk: een structurele salarisverhoging en een extra toeslag voor medewerkers die last minute worden opgeroepen en goede afspraken over arbeids- en rusttijden en werving en behoud van medewerkers.

Tijdens de landelijke actiedag gister liet NVZ-voorzitter Ad Melkert op Radio 1 weten dat er maar ‘zeer beperkt’ ruimte is voor loonsverhogingen. “Dat kan iedereen zien, die leest hoe de financiĆ«le situatie van ziekenhuizen is”, aldus Melkert. “We zitten in een te krappe jas. Maar misschien zit ergens in de plooien nog wat ruimte”. Ook de minister heeft nee gezegd tegen de eis voor meer geld voor een structurele verhoging.

Door: Redactie Ambtenarensalaris