Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Eindbod werkgevers CAO Jeugdzorg te laag

2 oktober 2023 – Werkgevers in de jeugdzorg hebben een loonbod van 6,7 procent gedaan voor 2024. Een bod dat volgens de bonden geen recht doet aan het koopkrachtverlies dat medewerkers lijden en dat het risico op verlies van medewerkers aan andere sectoren vergroot.

Eindbod onverantwoord
Volgens de bonden leveren medewerkers al jaren in op inkomen, werkdruk en veiligheid. Zij vinden het eindbod dat Jeugdzorg Nederland heeft neergelegd dan ook onverantwoord. Dit jaar hebben medewerkers al flink verloren aan koopkracht omdat zij er alleen in januari 3 procent bij gekregen hebben. Voor de volgende cao willen de bonden daarom een extra verhoging, maar daar staan de werkgevers niet voor open. Voor 2024 bieden ze 6,7 procent. De eis van de bonden ligt op 10 procent, wat inclusief inflatiecorrectie voor 2023 is.

Automatische prijscompensatie in 2025
Voor 2025 bieden de werkgevers 3,5 procent en automatische prijscompensatie per 1 april 2025 met een plafond van 2 procent en een einddatum. De bonden vragen 5 procent en gaan akkoord met automatische prijscompensatie met een prijsplafond, mist er goede afspraken worden gemaakt over de werkdruk.

De onderhandelaars zijn het wel eens over het afschaffen van de laagste loonschalen en verhoging van het minimumuurloon naar 15 euro. Daarnaast pleiten de bonden nog voor een verhoging van 2 procent voor medewerkers die aan het einde van hun schaal zitten om meer uitloop te bieden en ervaren krachten te behouden.

Verder praten of acties
De bonden leggen het eindbod nu aan hun achterban voor. Gaan zij akkoord, dan moet er nog verder gepraat worden over werkdruk, vitaliteit en veiligheid. Accepteren zij het eindbod niet, dan volgen er acties, waarschuwen de bonden.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50332 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris