Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Geen structurele loonsverhoging voor zorgpersoneel

25 juni 2020 – Een motie voor een structureel hoger salaris voor zorgpersoneel is door de Tweede Kamer afgewezen. Een klap in het gezicht voor zorgmedewerkers die zich de afgelopen maanden het vuur uit de sloffen hebben gewerkt om het coronavirus onder controle te krijgen.

“Dit is een dreun voor de zorgprofessional, maar ook voor de zorg als geheel”, schrijft CNV. Daar komt nog bij dat zorgmedewerkers die tijdens de crisis meer uren hebben gemaakt, mogelijk ook nog hun toeslagen kwijtraken. Wel krijgen medewerkers dit najaar de in maart beloofde eenmalige bonus.

Angst voor verdere leegloop
CNV is bang dat door het uitblijven van waardering en beloning nog meer personeel de sector zal verlaten. Dit wordt bevestigd door een ledenpeiling van NU’91, de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden. Daaruit blijkt dat 39 procent van de 3.000 respondenten overweegt een baan buiten de zorg te zoeken. “De Kamer ziet blijkbaar niet in dat voor een gezonde zorgsector deze trend gekeerd moet worden”, meldt CNV.

Met het afwijzen van de motie komt een grote druk op de komende cao-onderhandelingen te liggen. Komend jaar moet voor circa een miljoen zorgmedewerkers een nieuwe cao worden afgesloten. Om dat te realiseren is volgens CNV extra ruimte op de begroting van het ministerie van VWS nodig.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

41822 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris