Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Gesprekken aanvullende loonafspraken VVT hervat

20 april 2023 – Komende maand gaan bonden en werkgevers opnieuw in gesprek over een inflatiecorrectie voor medewerkers in de verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg (vvt). 

Een inflatiecorrectie is ook in deze sector hard nodig. Aangezien de cao VVT nog tot het einde van het jaar loopt, wordt de cao opengebroken als bonden en werkgevers tot aanvullende afspraken kunnen komen.

10 procent in twee jaar
In december gingen bonden en werkgevers al in gesprek om tot aanvullende loonafspraken te komen. De werkgevers boden daarop een tussentijdse structurele loonsverhoging van 10 procent per 1 november 2023 met verlenging van de looptijd van de cao naar 31 december 2024. Dat leed tot onvrede bij de bonden, met name omdat de lonen dan pas per 1 november omhoog zouden gaan terwijl het nu zo hard nodig is. Bovendien gold het bod voor 2023 en 2024 wat neerkomt op een correctie van maar 5 procent per jaar.

Loon- en aanvullende afspraken
Na overleg hebben de bonden laten weten extra loonafspraken te willen maken, mits er ook ruimte is voor aanvullende afspraken over andere onderwerpen. Die ruimte is er, al is het in beperkte mate. Op 22 mei delen de bonden hun ideeën waarna de onderhandelingen begin juni van start gaan.

De onderhandelaars streven er naar om voor 1 juli tot een nieuwe cao voor medewerkers in de verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg te komen.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50471 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris