Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Gesprekken Gehandicaptenzorg stukgelopen op nieuw loonbod

1 juni 2023 – Na het stopzetten van de eerdere gesprekken over een extra loonsverhoging in de gehandicaptenzorg, heeft Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) een nieuw bod gedaan. Een bod dat echter nauwelijks verschilt van het bod van vorige maand. De gesprekken zijn dan ook opnieuw stukgelopen, meldt FNV.

Bod nauwelijks gewijzigd
Afgelopen maand liepen de gesprekken ook al spaak na een bod van 10 procent in twee jaar dat voor de bonden en werknemers veel te mager is. De bonden eisen 10 procent binnen de looptijd van de huidige cao die nog loopt tot en met 31 januari 2024. De werkgevers blijven echter bij hun bod van 10 procent in twee jaar, tot eind volgend jaar, zij het in een iets andere verdeling. In plaats van 5 procent in 2023 en 5 procent in 2024, wil de VGN de lonen per 1 december 2023 met 6 procent verhogen en in november 2024 nog eens met 4 procent. Daarnaast biedt de werkgeversorganisatie een eenmalige uitkering van 300 euro in augustus dit jaar en 400 euro in april 2024. Beide uitkeringen zijn bruto en op basis van een fulltime baan.

Verlenging looptijd
Met het loonbod wil de VGN ook de looptijd van de huidige cao verlengen tot en met 31 december 2024. Alleen daarmee is het bod van de VGN mogelijk. Daarbij laat de VGN weten in 2024 opnieuw in overleg te willen als de inflatie en/of onderhandelingsruimte daar aanleiding toe geven. De vakbonden willen de looptijd echter tot hooguit de zomer van 2024 verlengen. Verlenging betekent dat er naast een minimale loonsverhoging in 2024 geen enkele andere verbetering van de arbeidsvoorwaarden in zit. Dat is voor de bonden onaanvaardbaar. Zo pleiten zij onder meer voor een verhoging van de reiskosten en de onregelmatigheidstoeslag en een vergoeding voor extra diensten. Daarnaast zijn maatregelen nodig om oudere werknemers minder zwaar te belasten.

Hardere acties niet uitgesloten
De bonden gaan nu in overleg met hun achterban en sluiten hardere acties niet uit.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

51277 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris