Bij Ambtenarenlening kunnen ambtenaren geld lenen tegen de laagste rente. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of een auto.

Gesprekken loonsverhoging Gehandicaptenzorg stopgezet

11 mei 2023 – De bonden hebben het overleg met werkgeversorganisatie VGN over een tussentijdse salarisverhoging voor werkenden in de gehandicaptenzorg stopgezet. Aanleiding is het veel te lage loonbod van de werkgevers.

Twee keer 5 procent
Afgelopen dinsdag kwam de VGN met een voorstel voor een aanvullende loonsverhoging, bovenop de verhoging van 3,2 procent die deze maand ingaat. Dit voorstel bestaat uit een verhoging van 5 procent dit jaar en nog eens 5 procent in 2024. Dat vinden de bonden gezien de inflatie en de zorgelijke situatie waarin steeds meer medewerkers zich bevinden, te mager.

“Wij vinden dit bod volstrekt onvoldoende, gelet op de inflatie van 10 procent over 2022 en de 6 procent waar de inflatie voor dit jaar al op zit. De zwaarte van het werk in de gehandicaptenzorg staat toch al nauwelijks in verhouding tot het loon, het is niet meer dan terecht dat de lonen voor inflatie gecorrigeerd worden. Het merendeel van de functies in de gehandicaptenzorg is ingeschaald op mbo-niveau en voor deze mensen komen de prijsverhogingen hard aan”, aldus CNV Zorg & Welzijn-onderhandelaar Albert Spieseke. 

Vervolgacties
De cao gehandicaptenzorg loopt nog tot en met 31 januari 2024. Met het voorstel voor de tussentijdse verhogingen, wil de VGN ook de cao verlengen tot eind 2024. Ook dat vinden de bonden onacceptabel.

De bonden gaan zich nu met hun achterban beraden op vervolgacties.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50503 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs en zorg)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2024 Ambtenarensalaris