Als eerste op de hoogte

48384 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Deze maand CAO-onderhandelingen Kraamzorg hervat

7 april 2022 – Zoals afgelopen maand al aangekondigd worden de onderhandelingen voor een nieuwe cao kraamzorg deze maand hervat. Prioriteit ligt bij de lonen, reiskosten, werkdruk en meer zeggenschap, meldt NU’91.

Volgens de bond worden de problemen in de branche door zowel bonden als werkgevers erkent. Het gaat dan onder andere om de personeelstekorten, hoge werkdruk en het hoge ziekteverzuim. Wat voor de vakbond zeker terug moeten komen in de nieuwe cao is een hoger loon en een betere reiskostenvergoeding. Ook wil NU’91 afspraken maken over het aanpakken van de werkdruk. Een andere prioriteit ligt bij de zeggenschap van medewerkers in de organisatie en over hun eigen werk.

Volgens NU’91 heeft het kabinet extra geld ter beschikking gesteld om de salarisachterstand van de middengroepen in de primaire sector te verkleinen. Voor de kraamzorg betekent dat 1,13 procent meer loonruimte in FWG 30 tot en met 55. De bond laat weten er op toe te zien dat deze extra middelen daadwerkelijk voor de loonsverhoging worden gebruikt. Tegelijkertijd benadrukt NU’91 dat het een goed begin is, maar dat de onderhandeling daar niet stopt.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

48384 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris