Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Deze maand eerste salarisaanpassingen CAO Gehandicaptenzorg

9 mei 2022 – Medewerkers in de gehandicaptenzorg gaan er deze maand 2,2 procent op vooruit met een minimum van 85 euro per maand zoals afgesproken in de cao gehandicaptenzorg 2021 – 2024. Ook vinden er schaalaanpassingen plaats en wordt een eenmalige uitkering uitbetaald.

De salarisverhoging van 2,2 procent betreft de eerste verhoging die in de cao is afgesproken. Volgend jaar mei komt er nog eens 3,2 procent bij.

Schaalaanpassingen
Ook wordt deze maand de onderste trede van de schalen 35 tot en met 50 verwijderd en wordt er aan de bovenkant een schaal toegevoegd. Dit levert deze medewerkers minimaal 2 procent meer salaris op. Voor medewerkers in de schalen 40 en 45 vinden deze schaalaanpassingen een jaar later nog een keer plaats wat opnieuw tot een loonsverhoging van minimaal 2 procent leidt.

Eenmalige uitkering
Werknemers in de schalen 55 tot en met 65 ontvangen deze maand een eenmalige uitkering van 750 euro bruto, bij een fulltime baan.

Naast de verhoging van 2,2 procent met een bodembedrag van 85 euro geldt vanaf komende maand een minimum uurloon van 13 euro. Door de verschillende aanpassingen neemt voor veel medewerkers het salaris dit jaar met meer dan 5 procent toe.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Als eerste op de hoogte

50068 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris