Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Meerderheid akkoord met principeakkoord CAO Kinderopvang

9 maart 2020 – Een grote meerderheid van werknemers en werkgevers heeft ingestemd met het vorige maand bereikte principeakkoord voor de cao kinderopvang 2020 – 2021. Van de FNV-leden, de grootste vakbond in de kinderopvang, is 83 procent akkoord.

Blijf nu op de hoogte

48082 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates

Volgens Debbie van Leiden, bestuurder FNV Zorg & Welzijn, zijn de leden zeer positief over het bereikte resultaat. “Naast een structurele loonsverhoging van 5,5 procent, zijn ze blij dat er weer een eindejaarsuitkering is en dat er aandacht wordt besteed aan de hoge werkdruk en de werk-privébalans”, vertelt Van Leiden.

Minimaal 5,5 procent loon erbij
Gedurende de looptijd van de cao, van 1 januari 2020 tot 1 juli 2021, gaan de lonen met minimaal 5,5 procent omhoog. Het gaat om een verhoging van 3 procent per 1 juli 2020. Over de maanden januari tot en met juni, ontvangen medewerkers in juli een eenmalige uitkering van 3 procent. Daarnaast volgt in december een eindejaarsuitkering van 2 procent en worden de salarissen per 1 januari 2021 verhoogd met een bedrag van 12 euro bruto (op basis van fulltime). Bij elkaar levert dit een structurele loonstijging van 5,5 procent op. Voor medewerkers in de onderste schalen, loopt dit zelfs op tot 6 procent.

Werkdruk
Op het gebied van werkdruk worden de niet-groepsgebonden uren verhoogd van 37,5 naar 46 uur per fte, per jaar, per locatie.

Andere onderwerpen die in het akkoord terugkomen zijn onder andere het levensfasebewust personeelsbeleid, het recht op onbereikbaarheid en de invoering van een beroepscode. U vindt alle gemaakte afspraken in het principeakkoord cao kinderopvang 2020 – 2021.

Door: Redactie Ambtenarensalaris