Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente geld lenen bij Ambtenarenlening.

Nieuwe CAO Gezondheidscentra/AHG onzeker

16 april 2018 – Als het aan werkgeversvereniging InEen ligt, gaat de cao Gezondheidscentra/AHG op de schop en komen medewerkers onder de cao van hun eigen werkgebied te vallen. De bonden zijn bang voor concurrentie op arbeidsvoorwaarden en slechtere arbeidsvoorwaarden. Dat meldt FNV.

InEen vindt een aparte cao voor gezondheidscentra niet toekomstbestendig. Als redenen noemt InEen het dalend aantal medewerkers in gezondheidscentra en de grote diversiteit in centra. Bovendien lijkt de eigen cao volgens InEen minder relevant, omdat deze steeds met vergelijkbare cao’s wordt vergeleken.

Cao op functie
InEen ziet liever een indeling op functie. Apothekers in een gezondheidscentra zouden dan onder de cao Apothekers vallen en doktersassistenten onder de cao Huisartsenzorg. Voor werknemers die niet onder een bestaande cao gebracht kunnen worden, wil InEen een alternatieve oplossing bedenken.

De bonden hebben hun zorgen over het voorstel van InEen. Zij zijn bang dat het tot concurrentie op arbeidsvoorwaarden gaat leiden en dat de voorwaarden slechter worden. Volgens de bonden onderscheiden gezondheidscentra zich van andere zorginstellingen en moet dat in de cao tot zijn recht komen.

Voordat de bonden verder willen praten met InEen willen zij dat het voorstel juridisch wordt getoetst en dat de consequenties duidelijk zijn. InEen heeft aangegeven hiermee aan de slag te gaan en in mei met de uitslag te komen.

Door: Redactie Ambtenarensalaris

Deel dit bericht

Nieuws


Volg ons


Overige informatie


Copyright © 2022 Ambtenarensalaris