Ambtenaren kunnen tegen de laagste rente van Nederland geld lenen bij Ambtenarenlening.

Meer informatie

Nieuwe CAO Jeugdzorg weinig hoopgevend

7 februari 2019 – Werkgevers in de jeugdzorg hebben weinig tot geen financiële ruimte voor een goede nieuwe cao. Dat meldden ze bij aanvang van het eerste onderhandelingsgesprek afgelopen dinsdag, laat werknemersorganisatie FBZ weten.

Blijf nu op de hoogte

49159 ambtenaren ontvangen al updates over de ontwikkelingen rondom hun salaris. (Ook voor onderwijs)

Gratis Salarisupdates
De vooruitzichten zijn volgens FBZ dan ook ‘niet hoopgevend’.

Volgens FBZ zijn veranderingen in de jeugdzorg op vele fronten noodzakelijk. FBZ spreekt van een torenhoge werkdruk, die nog eens wordt aangewakkerd door een hoog verloop en verzuim. Een goede cao moet er aan bijdragen dat mensen in de jeugdzorg willen werken en willen blijven werken. De werkgevers konden dinsdag nog geen uitsluitsel geven over de financiële ruimte om de onderhandelingen in te gaan. FBZ vindt dat onbegrijpelijk aangezien de nijpende situatie niet nieuw is en de data voor de onderhandelingen al lang bekend zijn.

De gesprekken worden op 21 februari vervolgd. FBZ laat weten dat de bonden voor die tijd van de werkgever een volledige inzet voor de cao verwachten. Als die inzet niet voldoet aan de verwachtingen van de bonden, verwachten zij een actieplan om toch structurele verbeteringen mogelijk te maken.

Door: Redactie Ambtenarensalaris